Kosárfonó szakkörök, foglalkozások

Alkalmi foglalkozásokon az érdeklődőkkel megismertetem a tálcakészítés alapjait, igény szerint készítünk egy egyszerű kis kerek kosárkát.

Szakkörök: Azonban egy egyszeri foglakozáson nem lehet elsajátítani a kosárfonást, ezért 6 – 8 – 10 alkalmas, egyenként három órás szakköröket szoktam javasolni, illetve tartani.
Résztvevőim a legkülönbözőbb korosztályúak és végzettségűek, ami mindannyijukat összeköti, az a hagyomány szeretete, a kreatív kézműveskedés iránti igény, a természetes anyagok szeretete.
Ezen szakkörökön tanulóim elsajátíthatják a kerek aljú gazdasági kosár készítését emelt füllel, majd egyszerű csavart füllel. Nem csak a hántolt vesszőt próbálhatják ki az érdeklődők, hanem idénytől függően a régi paraszti gazdaságban is használt, rusztikus hatású hántolatlan zöld vesszőt. Visszatérő csoportjaimmal már fontunk üveget, készítettünk tálcát, de egyedi igények kivitelezésében is szívesen közreműködtem!
Fonjunk együtt kosarat és idézzük fel a hosszú téli estéken a régi fonók, tollfosztók hangulatát!

Itt fontunk kosarakat: Jászárokszállás, Pusztamonostor, Jászberény, Jászágó, Jánoshida, Derekegyház, Jászalsószentgyörgy, Visznek, Jászfényszaru.